Personvern og cookies

Gundersen Gruppen har som mål å behandle alle personopplysninger med respekt og forsiktighet. På bakgrunn av funksjonalitet og best mulig brukeropplevelse, samler vi inn noe informasjon fra deg som besøker nettsiden vår. Vi benytter i hovedsak disse dataene til å analysere bruksmønsteret til våre besøkende, og deretter optimalisere innholdet vårt for å skape en best mulig tjeneste for deg.

Denne erklæringen gjelder for Gundersen Gruppen på vårt nettsted: gundersengruppen.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Når du besøker vår nettside samler vi ikke inn noen som helst personlige opplysninger som navn, epostadresse eller øvrig informasjon. Det eneste vi registrerer er dine handlinger og i så måte atferdsmønsteret du har på nettsiden vår. Dette gjør vi gjennom informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om våre cookies under samme avsnitt litt lenger ned på denne siden.

Lagringstid av personopplysninger

Vi lagrer ingen personopplysninger om deg som besøkende på vårt nettsted.

SSL-kryptering

For din egen sikkerhet startes automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon hver gang du besøker vårt nettsted. Du kan kontrollere dette ved å se etter «https» i adresselinjen øverst i din nettleser. Ved å klikke på hengelåsikonet får du mer informasjon om vårt SSL-sertifikat.

Dine rettigheter når vi behandler opplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene som vi skulle ha innhentet om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter kan du kontakte vår webansvarlig på epostadressen hei@urrangmedia.no. De vil forsøke å svare på din henvendelse så fort som mulig.

Informasjonskapsler (cookies)

Gundersen Gruppen benytter informasjonskapsler (cookies) for å levere deg en best mulig tjeneste. Ved å benytte nettsiden vår samtykker du til at vi setter disse i din nettleser. De fleste nyere nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke ønsker dette, kan du endre innstillinger direkte i nettleseren.

Hva er egentlig en cookie?

Cookies brukes i dag av nesten alle nettsteder. I mange tilfeller kan cookies være nødvendig for å gi besøkende et tilbud på egne tjenester. En cookie er kort fortalt en liten datafil nettsteder lagrer på brukerens datamaskin for å gjenkjenne datamaskinen din. Cookies kan for eksempel brukes til å utarbeide statistikker om besøkendes bruk av nettsiden. En cookie er en passiv-fil og kan ikke samle inn informasjon om brukerens datamaskin, spre datavirus eller andre skadelige programmer. En cookie er en liten fil som er lagret i din nettleser. Cookies brukes til å gjenkjenne datamaskinen din ved senere besøk. Det er ingen personlige opplysninger (som navn, adresse eller lignende) som er lagret i våre informasjonskapsler.

Oversikt over cookies på gundersengruppen.no

Vi benytter noen få informasjonskapsler til det samme formålet – innsamling av besøksstatistikk. Her kommer en oversikt over hvilke informasjonskapsler vi bruker til dette formålet:

For analytiske formål:

1P_JAR
Utløper: 30 dager
Type: Tredjepart
Settes av: Google

CONSENT
Utløper: 20 år
Type: Tredjepart
Settes av: Google

_GA
Utløper: 2 år
Type: Tredjepart
Settes av: Google

_GID
Utløper: 24 timer
Type: Tredjepart
Settes av: Google

Dataene som samles inn hjelper oss med å følge med på bruken av våre digitale tjenester. Denne informasjonen bruker vi derfor for å forbedre egne tjenester til våre brukere. Typisk gjelder dette informasjon om hvilke av våre faner som besøkes mest, hvor brukeren kommer fra (interne og eksterne lenker) samt hvor lenge brukerne blir værende på våre nettsider. Den tiden du bruker på hver av vår nettsider blir logget, men du er helt anonym for oss.

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle norske nettsteder er forpliktet til å informere om at cookies blir plassert på brukerens utstyr ihht Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), fra 1. juli 2014. Du kan også lese mer om cookies på nettstedet http://www.nettvett.no.

Du kan slette cookies

I menyen i din nettleser kan du selv slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Selv om du sletter cookies kan de bli opprettet igjen når du besøker gundersengruppen.no igjen ved en senere anledning. Vær også oppmerksom på at fremgangsmåten ved sletting av cookies er ulik avhengig av hvilken nettleser du bruker.

Samtykke til bruk av cookies

Ved å fortsette å bruke gundersengruppen.no – godtar du at vi benytter cookies nevnt over.